Köpa motorcykel

Framtidens smarta motorcyklar

Den första motorcykeln anses ha tillverkats år 1885 av tysken Gottlieb Daimler och sedan dess har motorcyklar utvecklats i rasande fart genom tiden och den tekniska utvecklingen. Idag ser man allt mer kraftfullare motorer, lättare och mer hållbara material och motorcyklar som faktiskt går helt på el precis som de nya elbilarna.

Fina BMW-bilar och framtidsvisioner av motorcyklar

Många tillverkare som redan skapar bilar, har unika idéer och framtidskoncept som ska förverkligas. Företaget BMWs framtidsversion av motorcyklar har många unika funktioner och tanken är att fram till år 2025, ska BMW presentera en ny helt eldriven motorcykel. BMW håller just nu på att genom en studie, ta fram en tvåcylindrig boxermotor som drivs att ett batterier och elmotor. Studien har namnet Vision DC Roadster och man kommer bland annat skapa en typ av “gälar” längst med sidan på motorcykeln så att batterierna blir avkylda och håller rätt temperatur. Det ska vara lätt och bekvämt att ta sig fram på vägarna och då är en motorcykel perfekt för att ta sig vart man vill. Föredrar man en bil, kan man köpa riktigt bra bmw modeller i både begagnat eller helt nytt skick av hög kvalitet!

Flygande motorcyklar med jetmotor blir verklighet

Ett annat unikt framtidskoncept som skulle kunna vara taget direkt ur en science fiction film, är flygande motorcyklar! Faktum är att denna vision håller på att bli verklighet och det är företaget Jetpack Aviation som ligger bakom denna unika idé. Jetpack Aviation har hittills varit kända för att tillverka jetpacks som man kan flyga med som person genom en anordning som man bär på ryggen. Den flygande motorcykeln som Jetpack Aviation planerar att tillverka, ska kunna ha en maxhastighet på 241 kilometer i timmen, men rent teoretiskt troligen ända upp till hissnande 640 kilometer i timmen! Modellen heter JB-10 och kommer till en början ha en flygtid på endast 8 minuter. När det kommer till höjd ska man kunna ta sig ända upp till 4574 meters höjd och denna flygande motorcykel ska kunna vara lätt att lära sig flyga. Motorn kommer gå på diesel, fotogen eller jetbränsle och kommer bestå av en kraftfull jetmotor.

Framtiden är redan här med motorcyklar som utvecklas med drönarteknik. I Dubai har man gjort ett avtal med företaget Hoversurf som är stationerat i Kalifornien. Man skapade detta avtal med polisen i Dubai år 2017 och idag använder de en modell som heter S3 2019 i tjänsten. Många modeller har testats innan dess och än så länge är denna modell den som ska fungera bäst. Denna flygande motorcykel har en maxhastighet på cirka 96 kilometer i timmen, men det finns fortfarande en stor marknad för utvecklingen av flygande motorcyklar som ska kunna flyga på både jetbränsle, eller så småningom helt på el. Motorcyklar har en spännande framtid till mötes och man kommer snart kunna få en helt ny vy uppifrån under en resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe