Köpa motorcykel

Svensk mc-sommar på landsbygden

Sett med svenska motorcykelögon är sommaren den stora höjdpunkten på året då hojen plockas fram på allvar. Det är under sommarens lediga dagar många motorcykelfantaster hoppar upp på sadeln och flyger fram över de svenska vidderna.

En äkta svensk sommar på hojen har några konkreta saker som bara måste ingå i upplevelsen. Här får du en liten summering av vad som gör det extra härligt att köra mc i Sverige!

Långa, vida sträckor

En äkta mc-fantast njuter till fullo när möjligheten finns för att öka farten och svepa förbi omgivningen med ett dånande motorljud. Ute på den svenska landsbygden öppnar sig milslånga sträckor av landsväg omgiven av vacker natur. Det är med andra ord en perfekt upplevelse för den som vill få ut mycket av mc-körningen.

Ett måste är att stanna på små charmiga gårdscaféer längs vägen – oavsett du glider fram längs Norrlands inland eller Götalands vidder finns många smultronställen. Extra fint är det att välja en plats som känns unik och äkta – gärna en lantbruksgård där de svenska traditionerna står i centrum. Du kan läsa mer på Kellfri.se om den här typen av lantbruk, vilket gör mc-sommaren ännu mer perfekt i stämning, upplevelse och charm!

Sedan är tipset för att uppleva en äkta härlig svensk sommar från hojen att stanna till vid olika små badplatser runt om i de svenska skogarna. Ofta finns skyltar och vägmärken som indikerar att det finns en liten plats för att ta ett dopp längre in i dungen. Parkera hojen, hoppa i badkläderna och ta ett skönt och svalkande dopp innan färden beger sig vidare.

Planerad rutt eller spontan körning

När det gäller upplevelsen i sin helhet finns det de som väljer att planera det mesta i detalj medan andra istället kör mer på känsla. Det är ett individuellt val som bör gå hand i hand med personligheten bakom styret.

Det kan dock vara bra att använda en detaljerad karta om avstånd och annat längs vägen för att inte stöta på bekymmer. Hotell och övernattning finns det gott om i Sverige, men avstånden kan många gånger vara långa och därför kan det vara en fördel att boka innan ankomst.

På nätet finns det massor av inspiration att läsa om mc-körning på den svenska landsbygden; allt från tips till anekdoter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe