Köpa motorcykel

Inför motorcykelköpet – många frågor att ställa sig

När man ska köpa motorcykel är det en hel del saker som man måste fundera på, men också en hel del frågor som man måste ställa sig själv. Alldeles för många gör misstaget av att köpa den första, bästa motorcykel som man kommer över, kanske för att den har exakt det där utseendet som man vill att den ska ha eller så känns priset bara helt rätt. När du ska köpa en motorcykel kan det dock vara bra att ha is i magen. Det är ett stort inköp som du ska göra och kanske kommer du till och med att finansiera köpet med hjälp av ett lån. Du ska dessutom ha så stor användning av din motorcykel som möjligt och då är det viktigt att det blir rätt redan från start,

Frågor som du bör ställa dig – och ha svar på

Du har säkerligen redan en hel del frågor på lager inför ditt motorcykelköp, och det är väldigt bra, men det finns några frågor som är nästan obligatoriska. Du behöver se till att du kan ha svar på nedanstående frågor innan du börjar titta på annonser.

Fråga nummer 1: Vad ska du använda motorcykeln till? “Att köra med” kanske låter som det mest självklara svaret och ja, visst ska du köra med din motorcykel, men frågan är hur du ska köra. Vill du kunna åka långt med din motorcykel och ha en bekväm körställning eller vill du kunna köra offroad i tuffare terräng? Vad du vill göra med din motorcykel är avgörande för vilken modell som du ska välja.

Fråga nummer 2: Hur mycket får din motorcykel kosta? Sätt upp en budget för hur mycket din motorcykel får kosta och glöm inte bort att räkna med avgifter som t.ex. försäkring och ett ordentligt mc-ställ som skyddar på vägarna. När du sätter din budget ska du räkna med alla utgifter som motorcykeln kommer att ha. Du behöver inte räkna varenda krona du kommer att tanka för, men titta på hur stor motor din mc har.

Fråga nummer 3: Ska du ha en motorcykel med två eller fler hjul? Det kan känna som en självklarhet att välja en motorcykel med två hjul, men i vissa fall kan det faktiskt löna sig att titta på modeller med fler än så. På senare tid har det blivit allt mer populärt med motorcyklar som har två hjul i fram och endast ett hjul i bak. Fördelen med dessa trehjulingar är att du kan köra med ett vanligt B-körkort och många känner även att det är en större trygghet.

Fråga nummer 4: Den vanligaste frågan av alla – ska du köpa nytt eller begagnat? Här finns det både för- och nackdelar med båda alternativen och det är viktigt att du väger dessa mot varandra. En ny hoj kan du utrusta som du själv önskar, men en begagnad har mycket bättre prislapp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe