Köpa motorcykel

Provkör alltid innan köp

Att köpa en motorcykel är ett väldigt stort inköp som för många också är mycket kostsamt. En motorcykel ligger inte i samma prisklass som en vanlig cykel och därför är det mycket viktigt att man är noggrann vid köpet och vad det är som man ska kolla efter. Många väljer att köpa sin första motorcykel begagnad, vilket är ett bra alternativ för den som vill få ut så mycket av sina pengar som möjligt. Begagnade motorcyklar kan dock vara en aning knepigare, eftersom man inte vet hur mycket man kan lita på försäljaren. Det är köparens ansvar att se till så att motorcykeln är i det önskvärda skick som man är ute efter innan man räcker över pengarna.

Provkör alltid hojen

Du är troligtvis medveten om att du måste provköra motorcykeln innan du bestämmer dig för att köpa den eller inte. Att provköra är standard, men vi kan inte nog påpeka vikten av det. Det är en stor skillnad på att göra en ordentlig genomgång av motorcykeln och faktiskt testköra den i verkligheten. Om du själv inte känner att dina kunskaper är tillräckliga för att kunna avgöra om hojen är i gott skick eller inte kan du ta med dig en annan kunnig person. Det viktiga här är inte att du framstår som mer erfaren än du är, utan att du inte köper grisen i säcken och sedan står där med en motorcykel som har gått sönder så fort du har kört hem den.

Det finns några saker som är extra viktiga att tänka på när du ska provköra. För det första så ska du se till att bromsarna på motorcykeln fungerar helt utan problem. Du ska knappt känna av att du bromsar, förutom just att motorcykeln sänker farten. Utöver detta ska bromsarna vara så silkeslena som möjligt.

En annan sak som du ska titta efter är eventuella läckor som motorcykeln kan ha. Dessa kan vara svåra att upptäcka om du inte testkör den på plats. Kontroller att det inte läcker från motorcykeln medan du kör den och lyssna även noga efter ljud som inte låter normala. Har du inte ett tränat öra kan det vara svårt att upptäcka läten som inte ska vara där. Våga därför be om hjälp om du behöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe