Ta motorcykelkörkort

Vad är en STR-ansluten trafikskola?

När du letar efter en trafikskola för att ta ditt mc-körkort kommer du troligtvis att stöta på ordet STR. Det finns ett flertal körskolor som är STR-ansluta, vilket betyder att trafikskolan i fråga har genomgått kontroller. Det är inga mindre än Transportstyrelsen som utför dessa kontroller och orsaken till varför, är för att du som konsument ska få en större trygghet på vägarna. En körskola som är STR-ansluten jobbar nämligen väldigt mycket med säkerheten och har ett stort fokus specifikt på trafiksäkerhet.

Det finns många fördelar med att välja en trafikskola som fungerar på detta vis. Här kan du som elev känna dig säker på att du får den utbildning som du behöver och att alla handledare är professionella. För att en körskola ska kunna vara ansluten krävs det att man kan uppfylla vissa specifika krav, t.ex. gällande ekonomi, konsumentskydd, försäkringar och undervisning av elever. Ett annat skydd som STR-ansluta trafikskolor har är att man som elev har möjlighet att reklamera tjänsten om man inte är nöjd. I dessa fall vänder man sig då till den reklamationsnämnd som STR själva har och får då rådgivning och hjälp i frågan.

Det är naturligtvis inget måste att välja en STR-ansluten körskola, men det kommer att vara till fördel för dig som ska ta ditt mc-kort. Du behöver inte oroa dig för att priserna är högre eller att du behöver resa långt för att få tag på en sådan trafikskola. Många körskolor arbetar enligt denna princip och därför kan du snabbt och enkelt hitta en STR-ansluten körskola nära dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe