Ta motorcykelkörkort

Vad krävs för motorcykelkörkort?

Att ta motorcykelkörkort är en dröm för många människor. Det är både unga och äldre som tar körkort, men reglerna är desamma för alla. För att kunna ta ett motorcykelkörkort måste man först och främst se till att ha åldern inne. Det finns både A1-körkort, A2-körkort och A-körkort. För att få köra A1, vilket är lätt motorcykel, måste du vara minst 16 år gammal. Ska du däremot köra A2 eller A, vilket är mellanstor och tung motorcykel måste du vara minst 18 år gammal.

Innan du kan börja övningsköra måste du också se till att ansöka om ett tillstånd. Ansökan kan du enkelt skriva ut eller skicka in på Transportstyrelsens hemsida. I samband med att du skickar in ditt tillstånd ska du även ha gjort en synundersökning med goda resultat. Synundersökningen kan du göra hos majoriteten av alla optikbutiker och kostar mellan 200 till 250 kronor.

Nu är det bara att vänta. Så fort du har fått hem ett brev från Transportstyrelsen som säger att din ansökan är godkänd kan du antingen vända dig till en trafikskola för inskrivning eller gå en handledarutbildning för att börja köra privat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe