Ta motorcykelkörkort

Hitta en trafikskola

Har du funderat på att ta mc-kort och står du nu i valet och kvalet om du ska använda dig av en körskola eller inte? Lugn! Majoriteten av alla som tar sitt mc-kort väljer att ta hela eller delar av utbildningen på just en körskola. Det är ett mycket bra sätt att komma igång med körkortet och också ett bra sätt att se om man är tillräckligt förberedd inför en uppkörning när tiden väl är inne. Innan man väljer en körskola finns det dock en del saker som är viktiga att tänka på. Här har vi listat några punkter som du behöver beakta innan du väljer att skriva in dig.

  • Bara för att en körskola erbjuder mc-kort så är det inte säkert att körskolan är lämpad för det. Be om att få se ett tydligt upplägg på hur utbildningen kommer att gå till och våga ifrågasätta om det är något som känns oklart. Är du missnöjd eller osäker på upplägget så välj en annan.
  • Försök att välja en körskola som är så nära en manöverbana som möjligt. Om körskolan ligger långt ifrån kommer du att slösa mycket av din lektionstid på att bara ta dig fram och tillbaka till banan.
  • Förberedelse är väldigt viktigt för att man ska få ut så mycket av sina lektioner som det bara går. Se till att du förbereder dig noga innan varje lektion, t.ex. genom att i teorin lära dig det som du sedan ska testa i praktiken. Du kan t.ex. även träna upp din balans och övningsköra privat om möjligheten finns.
  • Säger trafikskolan att du är i behov av fler lektioner? Okej! Se till att du får en tydlig motivering till varför. På så sätt kan du se om handledaren har koll på dina kunskaper och minimerar också risken för att behöva betala för lektioner som du egentligen inte behöver.
  • Visst är det viktigt att välja en trafikskola som är bra, men det är också mycket viktigt att titta på priset och hur långa lektionerna är. Ska du göra hela utbildningen på en körskola är det naturligtvis av högsta vikt att priset är helt acceptabelt. Detsamma gäller för lektionstiderna. Om en lektion endast är på 40 minuter kanske du inte hinner speciellt mycket.
  • Ett stort plus är om du väljer en trafikskola som använder sig av ett bokningssystem på nätet. På så sätt kan du själv titta efter vilka datum och tider som funkar för dig och slipper därmed att ringa eller besöka trafikskolan varje gång du vill boka in en lektion.
  • Som sista punkt vill vi även rekommendera dig att kontrollera om trafikskolan du använder har möjlighet att hyra ut motorcyklar till personer som har kört privat. Hör dig även för om du behöver bli godkänd för att få göra uppkörningen eller om du själv kan välja när du känner dig redo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe