Köpa motorcykel

Renovera och reparera motocyklar

I Sverige är det många som gillar att åka motorcykel på våren samt sommaren. Många arbetar också med att renovera och reparera motorcyklar. Det finns en del saker man kan göra själv även om man inte har så mycket kunskaper om just motorcyklar. Men vad är bra att tänka på, vad behöver man och vilka saker kan man göra på egen hand?

Saker man kan göra själv

När det gäller motorcyklar finns det en hel del saker man kan göra utan att man behöver anlita en mekaniker. Det krävs inte heller att man har någon lyft eftersom att man på motorcyklar kan nå det mesta från sidorna. Enkla saker man kan göra på egen hand är till exempel tvätt, lampbyten, omklädning av sits, spegelbyten och liknande. För många av de här sakerna behöver man inte några speciellt dyra verktyg utan det räcker med lite skruvmejslar.

Bra belysning är viktigt

När man ska hålla på och arbeta med motorcyklar är det viktigt att man har en bra belysning så att man ser vad man gör. Arbetslampor av olika slag är bra att ha och även stora badrumslampor som hängs på väggarna eller i taket kan ge ett tillräckligt bra ljus för att man ska kunna arbeta även om det är mörkt ute. En magnetisk ficklampa som kan fästas på motorcykeln när man arbetar är också bra. På så sätt slipper man tänka på att behöva ha en pannlampa eller liknande. Många av de här lamporna är också ställbara och det gör att man även kan använda dem i trånga utrymmen. Om man inte har möjlighet att vara i ett garage kan det också vara nödvändigt att ha lampor som tål regn.

Verktyg som behövs

För att meka med en motorcykel är det bra att ha några olika skruvmejslar, hylsnycklar och fasta nycklar. Med det kommer man relativt långt. Det kan också vara bra att ha en liten domkraft eller en mindre ramp att köra upp motorcykeln på. Då slipper man sitta på golvet och meka. En domkraft behövs också för att man ska kunna byta däck på motorcykeln. En vanlig bildomkraft fungerar bra om man har ett särskilt tillbehör till den som gör att motorcykeln står stadigt.

Renoveringar eller reparationer att göra utomhus

Om man inte har tillgång till ett garage eller en carport är det inte så enkelt att hålla på med reparationer. En bra förutsättning är om man trots allt har tillgång till en plan yta och eluttag. Det finns dock ett par saker man kan göra även utomhus. Däckbyten, byten av lampor och omlackeringar kan man klara av att göra. Det är en fördel om man kan göra arbetena när det är fint väder ute, i alla fall när det gäller lackering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe