Köpa motorcykel

Begagnad eller ny?

Är det dags att köpa motorcykel, men du står i valet och kvalet om du ska köpa en ny eller en begagnad? Ingen fara! Detta är en väldigt vanlig fundering och något som alla motorcykelägare funderar över minst en gång. Det finns många fördelar med att köpa begagnat, precis på samma sätt som det också finns många fördelar med att köpa nytt. På internet och på nyhetssajter kan man läsa mängder med tips och råd om vad man ska tänka på inför sitt motorcykelköp, men att få svar på “begagnad eller ny?” är en helt annan femma.

Begagnad motorcykel

Den främsta orsaken och också den största fördelen med att köpa en begagnad motorcykel är naturligtvis priset. Du kan hitta en motorcykel i riktigt fint skick och få den flera tusenlappar billigare än om du hade köpt en ny. Som du säkerligen redan listat ut finns det också en del nackdelar med begagnade motorcyklar. Du kan få oönskade fel på motorcykeln som du inte upptäcker förrän du är hemma och har betalat för den. Normalt sett kommer du inte heller att ha någon form av garanti.

Ny motorcykel

En ny motorcykel är mångas dröm, men det är också en väldigt dyr dröm som inte alla har råd att förverkliga. Köper du en ny motorcykel så är den helt fri från körda mil och du kan också räkna med att du får med en garanti i samband med ditt köp. I många fall har du även möjlighet att själv bestämma om hojen ska ha några tillval eller extra funktioner, vilket du inte kan göra med en begagnad.

Även här finns det dock nackdelar. Motorcykelns pris är vanligtvis väldigt högt och du kan därför behöva finansiera ditt köp med hjälp av ett lån – ett lån som inte alltid har en speciellt bra ränta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe